Al contingut principal

Detall notícia

28 de abril 2017 Cultura

Constituïda l’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté de Sant Cugat

L’associació es va donar a conèixer en un sopar homenatge a Gabriel Ferrater que es va fer commemorant el 45è aniversari de la seva mort


Sant Cugat copta amb una nova associació. Es tracta de l’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté, que es va donar a conèixer ahir en un sopar homenatge al restaurant El Mesón per commemorar el 45è aniversari de la mort de l’escriptor. 

L’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté, perseverant en la tasca que inicià la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, neix amb la voluntat de fer de Sant Cugat un referent pel que fa a l’obra i la figura de Gabriel Ferrater i del seu germà Joan, i de convertir Sant Cugat en capdavantera en la promoció i estímul de la poesia.

L'Associació va presentar els seus objectius:

  • Fomentar els estudis sobre la vida i l’obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté.
  • Promoure i organitzar activitats per donar a conèixer la vida i l’obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté.
  • Incentivar l’escriptura de la poesia entre la gent jove.
  • Vetllar per a la bona marxa  del premi Gabriel Ferrater de poesia i pel Premi Gabriel Ferrater de Poesia a Secundària.
  • Donar visibilitat a la figura de Gabriel Ferrater a la ciutat de Sant Cugat.
  • Promoure i organitzar activitats relacionades amb la poesia, amb especial atenció a la contemporània.
  • Vetllar perquè el fons Gabriel Ferrater i Joan Ferraté es conservi en condicions òptimes i promoure’n la seva difusió i estudi.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitzarà les activitats següents:

  • Tot tipus d’actes relacionats amb la poesia: presentacions, recitals, grups de lectura, performances, etc...
  • Activitats diverses per donar a conèixer  la vida i l’obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté : edicions, conferències, actes d’homenatge, etc. 

Ara per ara, l’associació està formada per Joan Tres, Joan Artigas, Josep Maria Oroval, Jordi van Campen, Pepa Jimenez i Carolina Hernandez.

En l’acte d’homenatge la tinent d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, es va mostrar satisfeta “pel dinamisme cultural que desprèn la ciutat i que és gràcies a la seva gent que demostra, dia rere dia, que és capaç, preparada i que s’estima Sant Cugat. Fortuny els va animar a “seguir treballant per preservar el llegat d’una de les figures més importants de la literatura catalana del segle XX i mantenir visi la seva memòria”.

Top